A A A
Ritreservering:
088 - 10 50 166

Klantenservice:
088 - 10 50 143
Ritreservering: 088 - 10 50 166
Klantenservice: 088 - 10 50 143

Wmo

VP Flex Vervoer brengt u waar u wilt zijn. Onze chauffeurs staan voor u klaar. In de folder (zie de link hieronder) staat alle informatie die u nodigt heeft voor een goede reis. In het WMO-vervoersreglement (zie link hieronder) staat alles nog extra uitgebreid opgeschreven. Dit is naast voor de reizigers ook bedoeld voor de chauffeurs, medewerkers van DVG en de taxibedrijven, kwaliteitsmedewerkers en medewerkers van de gemeenten. De inhoud van dit vervoerreglement is gebaseerd op de bestekken, contracten en afspraken tussen DVG, vervoerders en de gemeenten.

Met uw Wmo-indicatie voor vervoer reist u met het lage Wmo-tarief, totdat uw eventuele kilometerbudget op is. U mag per enkele reis maximaal 25 km reizen met VP Flex Vervoer. Voor langere ritten is Valys uw vervoerder. Een puntbestemming is een locatie die verder ligt dan 25 kilometer en waar de Wmo-reiziger tegen het lage Wmo-tarief wel naar toe kan reizen. De puntbestemmingen staan in de folder en in het vervoersreglement. Deze kunnen in de loop der tijd wel wijzigen.

Pas aanvragen?

Dit kan via het Wmo-loket bij uw gemeente (klik op één van onderstaande links).

Gemeente Nissewaard,   Gemeente Voorne aan Zee.

download hier: Brochure VP Flex Vervoer 2024
download 
hier: VP Flex Vervoer vervoersreglement versie 1.2
download hier: Brief aan reizigers, augustus 2022

Wat kost het?

Wat kost reizen met VP Flex Vervoer en hoe berekenen we dat? Dat leggen we u graag uit. De ritprijs bestaat uit het aantal kilometers dat u reist plus een instaptarief. We werken dus niet meer met zones. Gemeenten mogen het aantal kilometers dat een Wmo-reiziger jaarlijks tegen het lage Wmo-tarief kan reizen, beperken. Dit noemen we een kilometerbudget. De hoogte van dit jaarlijkse budget kan per gemeente verschillen. Heeft u een beperkt kilometerbudget, dan geldt de korting tot het budget op is. Wanneer u reist, worden de gereden kilometers afgetrokken van uw kilometerbudget. Als uw budget op is, kunt u hierna gewoon blijven reizen met het VP Flex Vervoer, maar dan wel tegen het commerciële tarief. Als u vragen heeft over de toekenning of hoogte van het kilometerbudget dan kunt u daarvoor contact opnemen met uw gemeente.

Korting tijdens daluren!

Boekt u een rit welke op werkdagen tussen 10:00 uur en 12:00 uur of tussen 18:00 uur en 20:00 uur moet plaatsvinden, dan krijgt u 25% korting op de prijs van uw rit. Dit geldt alleen voor de pashouder en niet voor ritten waarvoor de commerciële tarieven betaald moeten worden.                      

Betalen

Voor het gebruik van het VP Flex Vervoer is een ritbijdrage verschuldigd. Deze kunt u gemakkelijk met uw pinpas of contant bij de chauffeur betalen. Pashouders kunnen betaling ook via een automatische incasso regelen. Het formulier wordt bij aanvraag van de pas naar u toegestuurd. Heeft u al een pas dan kunt u het Incassoformulier VP Flex Vervoer hier downloaden en uitprinten. Met het invullen van het formulier geeft u DVG toestemming om de eigen bijdrage van uw rekening af te schrijven.
U kunt de chauffeur vragen om een betalingsbewijs, deze wordt u na betaling gratis verstrekt. De OV-chipkaart of andere OV-abonnementen zijn niet geldig in het VP Flex Vervoer.